Skip to main content

Veteranendag 2023

Op 22 april 2023 zal de 13e Hoornse Veteranendag worden gehouden. 
Zoals ieder jaar zal deze uit drie delen bestaan: 

- Een deel waar het winkelend publiek betrokken zal worden. Dit jaar bij de Grote Kerk, vanaf 10:00.
- Een ceremonie op het Oostereiland vanaf 14:00
- Een bijeenkomst in de Oosterker vanaf 15:00.

 

Bezoek Veteranen Motorrijders 24-06-2022

Voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag in Den Haag, heeft de Stichting Veteranen Motorrijders ieder jaar, op de vrijdag, een rit die vanuit 6 punten in Nederland begint en in de avond in Hilversum eindigt. Van hier uit vertrekken ze op de zaterdag naar Den Haag, om daar om 12:00 op het Malieveld te arriveren. Vandaag was het dus zo ver. Het veteranenmonument had vandaag de eer om een groep van 31 motoren met 35 berijders te mogen ontvangen. Na het ceremonieel leggen van een bloemstuk, en het drinken van een kop koffie, vervolgden zij hun weg richting Zaandam om via Nederhorst ten Berg in Hilversum te arriveren.

Regionale Veteranendag 2022 te Hoogkarspel

Op 18 juni 2022, na een voorbereiding van 3 jaar en met 2 valse starts wegens Covid-19, was het dan eindelijk zover. De 3e regionale Veteranendag was een feit. Dit keer gehouden in het kloppend hart van de gemeente Hoogkarspel. Het raadhuisplein was voor 1 dag omgetoverd in Kamp Roet (genoemd naar een plaatselijke Nieuw Guinea veteraan). Een kamp waarop van alles te zien en te beleven viel.

Lees meer …Regionale Veteranendag 2022 te Hoogkarspel

Presentje voor Hoornse Veteranen

Omdat er, wegens COVID-19, dit jaar geen veteranendag is gehouden en om dezelfde reden andere initiatieven in de kiem gesmoord zijn, hebben we gemeend om, in samenspraak met de Gemeente Hoorn, onze veteranen toch nog een attentie te moeten aanbieden. Vandaag hebben zij een tegoedbon voor een heerlijke, en typisch Hoornsche, Koetaai van bakkerij Otten in de bus gekregen. Voor diegenen die hem ophalen: eet smakelijk!

 

taaikoe in doos 400x300

Ton Kuppens overleden

Helaas heeft op 9 juli 2020 Nieuw-Guinea veteraan, voormalig bestuurslid  van onze stichting en tot Horinees gebombardeerd Limburger Ton Kuppens het tijdelijke voor het eeuwige heeft verruilt.
Hij was een markante persoonlijkheid vol levenslust en vechtlust.
Rust zacht Ton. Old soldiers never die, they just fade away..

 

De watertaxi op veteranendag

Omdat het Oostereiland niet of slecht per auto bereikbaar is, komt de Hoornse watertaxi met het genereuze aanbod om veteranen gratis vanaf de diverse haltes naar het Oostereiland en weer terug te vervoeren. Overige passagiers betalen €2,50.
De locaties van de opstapplaatsen zijn te vinden op:
http://www.watertaxihoorn.nl/
Reserveren kan via 0646374059
Vol=vol