Bezoek Veteranen Motorrijders 24-06-2022

Voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag in Den Haag, heeft de Stichting Veteranen Motorrijders ieder jaar, op de vrijdag, een rit die vanuit 6 punten in Nederland begint en in de avond in Hilversum eindigt. Van hier uit vertrekken ze op de zaterdag naar Den Haag, om daar om 12:00 op het Malieveld te arriveren. Vandaag was het dus zo ver. Het veteranenmonument had vandaag de eer om een groep van 31 motoren met 35 berijders te mogen ontvangen. Na het ceremonieel leggen van een bloemstuk, en het drinken van een kop koffie, vervolgden zij hun weg richting Zaandam om via Nederhorst ten Berg in Hilversum te arriveren.

Presentje voor Hoornse Veteranen

Omdat er, wegens COVID-19, dit jaar geen veteranendag is gehouden en om dezelfde reden andere initiatieven in de kiem gesmoord zijn, hebben we gemeend om, in samenspraak met de Gemeente Hoorn, onze veteranen toch nog een attentie te moeten aanbieden. Vandaag hebben zij een tegoedbon voor een heerlijke, en typisch Hoornsche, Koetaai van bakkerij Otten in de bus gekregen. Voor diegenen die hem ophalen: eet smakelijk!

 

taaikoe in doos 400x300

Regionale West-Friese Veteranendag 2020 afgelast

Persbericht

Regionale West-Friese Veteranendag 2020 afgelast

Honderden West-Friese oorlogsveteranen zouden zaterdag 13 juni bijeen komen op de Regionale Veteranendag in Hoogkarspel. De organisatie heeft vanwege de coronacrisis, en de onzekerheid over het verloop hiervan, besloten dit evenement een jaar uit te stellen.

De organiserende veteranen die al een half jaar samen met de gemeente Drechterland bezig zijn met de voorbereidingen, betreuren dat zij dit besluit moeten nemen maar vinden dit gezien de huidige omstandigheden het enige juiste besluit. De Regionale Veteranendag zou dit jaar een speciaal karakter krijgen vanwege het feit dat de bevrijding van ons land 75 jaar geleden plaats vond.

De organisatie spreekt de hoop uit dat de West-Friese veteranen in 2021 alsnog in goede gezondheid bijeen kunnen komen.

Namens de organisatie,

Martijn van den Berg, voorzitter werkgroep Regionale Veteranendag
Michiel Pijl, burgemeester Drechterland

Ton Kuppens overleden

Helaas heeft op 9 juli 2020 Nieuw-Guinea veteraan, voormalig bestuurslid  van onze stichting en tot Horinees gebombardeerd Limburger Ton Kuppens het tijdelijke voor het eeuwige heeft verruilt.
Hij was een markante persoonlijkheid vol levenslust en vechtlust.
Rust zacht Ton. Old soldiers never die, they just fade away..

 

De watertaxi op veteranendag

Omdat het Oostereiland niet of slecht per auto bereikbaar is, komt de Hoornse watertaxi met het genereuze aanbod om veteranen gratis vanaf de diverse haltes naar het Oostereiland en weer terug te vervoeren. Overige passagiers betalen €2,50.
De locaties van de opstapplaatsen zijn te vinden op:
http://www.watertaxihoorn.nl/
Reserveren kan via 0646374059
Vol=vol

Veteranendag 2019

Op zaterdag 6 april is het weer tijd voor de Hoornse veteranendag. Na de succesvolle afgelopen edities hebben we gemeend niets aan de formule toe hoeven wijzigen. Dat wil zeggen: wederom een static show met  militaire voertuigen (incl rondrit door de stad, vrije opstap) en diverse kraampjes op het Roode Steen vanaf 10:00, aansluitend om 14:30 een Ceremonie bij het Veteranen Monument op het Oostereiland, m.m.v. Kzing en tot slot een Gedenkdienst in de Oosterkerk. Hierna is het voor de genodigden in de Oosterkerk tijd voor de traditionele "blauwe hap" en een gezellig samen zijn.

Gaarne nodigen wij u uit om bij de eerste 3 onderdelen aanwezig te zijn . 

Contact

Contactgegevens

Stichting Veteranen Hoorn
t.a.v. Erwin Leetink

Post

Postbus 2220
1620 EE Hoorn

Website

Vragen m.b.t. de website
veteranen@digital-dreams.nl