Regionale Veteranendag 2022 te Hoogkarspel

Op 18 juni 2022, na een voorbereiding van 3 jaar en met 2 valse starts wegens Covid-19, was het dan eindelijk zover. De 3e regionale Veteranendag was een feit. Dit keer gehouden in het kloppend hart van de gemeente Hoogkarspel. Het raadhuisplein was voor 1 dag omgetoverd in Kamp Roet (genoemd naar een plaatselijke Nieuw Guinea veteraan). Een kamp waarop van alles te zien en te beleven viel.

 Van auteurs die hun boek presenteerde, via politie, brandweer en ambulance, over naar diverse onderdelen van Defensie, met drones, wapens, een pantserwagen en de VeVa opleiding. Maar ook drums and pipes, een zangduo, het veteranen search team, goede catering van Waq food en mensen en materiaal van het Educatief Centrum WO2. Er konden rondjes gereden worden in een authentieke 2,5ton GMC truck uit de 2e Wereld Oorlog, binnen in het gemeentehuis kon er bij het Veteranen Instituut met een VR bril een virtuele beleving opgedaan worden over de dilemma's waar een militair op inzet voor komt te staan of gekeken worden naar een tentoonstelling over de 2e Wereld Oorlog in Westfriesland.
Als kers én slagroom op de taart kwamen in de ochtend en middag een politiehelikopter resp. marinehelikopter over om onze veteranendag luister bij te zetten.


Het weer was geweldig en de animo groot! Om een indruk te geven: er zijn 1000 mensen die een rondje door het dorp hebben gereden met de vrachtwagens.
Er hebben zich achter de schermen 150 vrijwilligers ingespannen om er een fantastische dag van te maken, maar ik wil graag de groep VeVa leerlingen en de leerlingen van Tabor College d'Ampte extra aandacht schenken. Zonder deze enthousiaste groep jongeren, zou de dag niet zo'n succes zijn geworden!

Contact

Contactgegevens

Stichting Veteranen Hoorn
t.a.v. Erwin Leetink

Post

Postbus 2220
1620 EE Hoorn

E-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website

Vragen m.b.t. de website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.