Skip to main content

Stichting Veteranen Hoorn

 

Omdat Veteranendag Hoorn serieus vorm gekregen had en vanwege de realisatie van het Veteranenmonument ontstond de behoefte om een stichting op te richten die niet alleen Veteranendag organiseert maar ook andere activiteiten voor veteranen kan ontwikkelen.
Een stichting heeft meer vrijheid om externe contacten en contracten aan te gaan dan een gemeentelijke organisatie. Het zoeken van sponsors bijvoorbeeld is geen taak voor de gemeente maar kan wel door een stichting worden gedaan. De stichting werd op 14 september 2009 opgericht en wordt zowel financieel als praktisch door de gemeente ondersteund.

De stichting Veteranen Hoorn heeft als doel respect en waardering tot uiting te brengen voor veteranen namens de Hoornse samenleving. Op onze lokale Veteranendag proberen we daarom niet alleen een evenement voor veteranen te organiseren. Wij proberen ook activiteiten te organiseren waar burgers aan kunnen deelnemen zodat zij zich bewust zijn van de aanwezigheid van veteranen in onze stad. Voorbeelden daarvan zijn het uitnodigen van legervoertuigen en reënactmentgroepen en het organiseren van een oecumenische Veteranenviering.
U kunt de stichting ook volgen op onze Facebookpagina. Wij plaatsen daar regelmatig nieuwsberichten. Als u de pagina liked dan kunt u e.a. volgen op uw tijdlijn op Facebook. U kunt ons ook volgen op ons Twitteraccount; @veteranenhoorn.
Het bestuur van de stichting Veteranen Hoorn is als volgt samengesteld:

• Erwin Leetink, voorzitter en Voormalig Joegoslaviëveteraan
• David Michel, secretaris
• Amanda Leetink, penningmeester en partner van Erwin Leetink
• Barry van Viegen, Kosovoveteraan
• Edward Toepoel, Voormalig Joegoslaviëveteraan

 

Statuten

De statuten (in pdf) kunt u downloaden en inzien.

BEleidsplan 

Het Beleidsplan voor 2020 kunt u hier inzien.

Financieel Overzicht

Het jaaroverzicht 2018 kunt u hier bekijken (Excel formaat)