Veteranendag 2017

Dit jaar vierden wij op zaterdag 8 april alweer onze 10e Hoornse Veteranendag!
 
Op vrijdagavond 7 april was er in de Park Schouwburg een bijzonder mooi concert van de Fanfare Bereden Wapens met zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen en zanger en drievoudig veteraan Dennis Kroon.
 
Veteranendag zelf, de volgende dag, was een druk bezochte dag. Er waren veel mensen in de stad die een rondje meereden met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en er was veel publiek bij de plechtige herdenking bij het Veteranenmonument. Het ging ons hier om contact tussen publiek en veteranen, want dat is nodig voor erkenning en waardering voor het werk dat veteranen gedaan hebben en dat is goed geslaagd!
Ook dit jaar traden de kinderen van kinder musicalgroep Kzing op bij het Veteranenmonument. Hun optreden riep weer veel emoties op. Als geschenk voor onze 10e Veteranendag hadden zij een mooie banner laten maken, waarvoor veel dank!
Daarna volgde een herdenkingsbijeenkomst in de Oosterkerk, onder leiding van Pater Peter Peelen sj., voormalig aalmoezenier en Voormalig Joegoslaviëveteraan. Samen met harpiste Marcella Kiekens, kinderstadsdichter Sara van der Hoek en het koor Happy Together o.l.v. Marianne Uyterlinde werd het een sfeervolle en respectvolle bijeenkomst.
We sloten af met veel gezelligheid en een heerlijke 'blauwe hap' voor veteranen en hun partners. Onze voormalig voorzitter Arie van den Broek mocht tijdens dit gebeuren uit handen van locoburgemeester Judith Michel-de Jong een koninklijke onderscheiding ontvangen.
 
U kunt hier een fotoverslag van Ed Mantel vinden van deze prachtige dag. Op naar de volgende 10 jaar!
 
 
 
 
 

Veteranendag 2016

Op zaterdag 12 maart werd in Hoorn de lokale Veteranendag gevierd. Dankzij Educatief Centrum WOII was het mogelijk om vanaf het station en de Rode Steen mee te rijden met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Daarna was er een plechtige herdenking bij het Veteranenmonument. Ook dit jaar weer met medewerking van de kinderen van Kzing, die onder andere het speciaal voor de Hoornse veteranen geschreven lied 'Geeft Acht' ten gehore brachten. Vervolgens was er een oecumenische viering in de Koepelkerk. Tot slot van deze mooie dag was er een besloten bijeenkomst voor veteranen en hun partners in de Oosterkerk met de traditionele blauwe hap. Tijdens dit gebeuren heeft burgemeester Yvonne van Mastrigt aan drie Libanonveteranen het draaginsigne voor de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Het gaat om Rinus Gerritse en André Scholte uit Hoorn en Fred Stengewis uit Monnickendam. Tevens reikte de burgemeester Eenhoornspelden uit aan nuldelijnshelpers uit Hoorn. Dit zijn mensen die getraind zijn om veteranen bij te staan. Het gaat om Arie en Ineke van den Broek, Kees Kostelijk, Jacco Mantel en Leo en Mirjam Hartog. De burgemeester sprak ook nog aftredend voorzitter Arie van den Broek toe en zij verwelkomde Erwin Leetink als nieuwe voorzitter van de stichting Veteranen Hoorn. U kunt hier een fotoverslag bekijken.

JL 160312 545

Veteranendag 2014

Dagoverzicht Veteranendag Hoorn - 21 juni 2014

Op 21 juni 2014 wordt onder een stralende blauwe lucht de Hoornse Veteranendag gehouden. Als gasten was de re-enactmentgroep 13 Infbat LMB RS "Bartje Cie" uitgenodigd om hun kunnen te tonen. Om 12:30 begon de ceremonie, waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor het muziektheatergezelschap Kids on Stage. Hun aanwezigheid liep als rode draad door de Veteranendag. Heel bijzonder was, dat er een speciaal voor ons geschreven veteranenlied ‘Geeft Acht’ ten gehore werd gebracht, een lied dat menigeen een traantje deed wegpinken. Na dit lied vond de plechtigheid plaats, wederom begeleid door Kids on Stage en een trompettist.

Lees verder...

Veteranendag 2015

Op zaterdag 20 juni werd in Medemblik de regionale Veteranendag gevierd op een riviercruiseschip dat naast
het voormalige stadhuis lag aangemeerd. Het is inmiddels traditie om dit eens in de vijf jaar samen met omliggende
gemeenten te vieren. Op het programma stond o.a. een plechtige kranslegging op het water. Ook was
het mogelijk om een tochtje te maken met de Stoomtram, er was een presentatie over vliegacties boven voormalig
Joegoslavië, een muzikaal optreden van Kzing en Kaas met o.a. het prachtige lied ‘Geeft Acht’ en er werd
een heerlijke, traditionele ‘blauwe hap’ genuttigd. U kunt hier de foto’s van deze zeer geslaagde dag bekijken.

DSC03402 1600x1067 800x534

Veteranendag 2013

Op zaterdag 22 juni 2013, vond er een heel belangrijke dag voor de Stichting Veteranen Hoorn plaats: niet alleen vierden we dan onze jaarlijkse veteranendag, maar ook vond de onthulling van het Hoornse Veteranenmonument plaats! Een dag waar jaren naartoe gewerkt en geleefd werd, was eindelijk een feitOm de dag luister bij te zetten, hadden we als speciale gast de Nederlandse Unifil Vereniging, welke acte de préséance gaf met een aantal voertuigen welke tijdens de missie in Libanon gebruikt was.

Lees verder...

Contact

Contactgegevens

Stichting Veteranen Hoorn
t.a.v. Erwin Leetink

Post

Postbus 2220
1620 EE Hoorn

Website

Vragen m.b.t. de website
email-contactformulier