Veteranendag 2009

Hoornse Veteranendag 2009 in de Oosterkerk

Zaterdag 27 juni 2009 opende de Oosterkerk aan het Grote Oost 60 voor de derde keer haar deuren voor de viering van de traditionele Hoornse Veteranendag. Alle veteranen uit Hoorn, Blokker en Zwaag waren die avond van harte welkom.
Voorafgaande het programma voor Veteranendag kon men een concert bijwonen in de concertserie “Abendmusiken”. Deze serie bouwt voort op een oude traditie: een uur kerkmuziek op de zaterdagmiddag voor een zo breed mogelijk publiek. De uitvoerenden waren het koor Collegium Musicum Hornense en het barokorkest Cappella Horna onder leiding van dirigent Harry Toes.
Het concert sloot goed aan bij de start van de Hoornse Veteranendag.

Programma

Vanaf 18.45 uur was ieder welkom in de Oosterkerk. De veteranen kregen allen een witte anjer als symbool van waardering uitgereikt. Vervolgens konden zij die zich daarvoor opgegeven hadden, genieten van de zogenaamde ‘blauwe hap’. De maaltijd was gesponsord door “Chinees-Indisch Restaurant Azië”. Het avondmaal werd opgeluisterd door levende muziek verzorgd door het Ingrid Kruyssen Trio.
Het officiële programma begon om 19.45 uur met de toespraak van burgemeester Van Veldhuizen. Daarna werd de sfeervolle muziek van Ingrid Kruyssen en haar trio afgewisseld door ervaringsverhalen van twee veteranen. Ook dit jaar was de meeste tijd ingeruimd voor het belangrijkste doel van de avond: elkaar ontmoeten in een informele sfeer.
Rond de klok van tien uur werd afgesloten met betekenisvolle traditional “We’ll meet again”.

Contact

Contactgegevens

Stichting Veteranen Hoorn
t.a.v. Erwin Leetink

Post

Postbus 2220
1620 EE Hoorn

Website

Vragen m.b.t. de website
veteranen@digital-dreams.nl