Skip to main content

Veteranendag 2013

Op zaterdag 22 juni 2013, vond er een heel belangrijke dag voor de Stichting Veteranen Hoorn plaats: niet alleen vierden we dan onze jaarlijkse veteranendag, maar ook vond de onthulling van het Hoornse Veteranenmonument plaats! Een dag waar jaren naartoe gewerkt en geleefd werd, was eindelijk een feitOm de dag luister bij te zetten, hadden we als speciale gast de Nederlandse Unifil Vereniging, welke acte de préséance gaf met een aantal voertuigen welke tijdens de missie in Libanon gebruikt was.

Deze werden eerst opgesteld op het Roode Steen, vanaf welke ze een rondrit door de stad maakten, om tenslotte te eindigen op het Oostereiland, alwaar het monument zich bevindt. Onder overweldigde belangstelling vanuit heel Nederland voltrok zich de ceremonie waarbij het monument onthuld werd. De muzikale aankleding werd verzorgt door een koper kwintet van de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”, welke de avond ervoor een spetterend concert had gegeven in schouwburg “Het Park”.

Na de ceremonie, verplaatste men zich naar de Koepelkerk, waar zich, wederom begeleid door voorgenoemd orkest, een Oecumenische dienst voltrok, geleid door Pater Peter Pelen.

Het laatste deel van het programma vond traditiegetrouw plaats in de Oosterkerk, waar een Indische maaltijd (Blauwe Hap) werd geserveerd. Uiteraard was er tijd voor gezellig samenzijn. Ook hield Afghanistan veteraan Gaby Deijs een lezing over zijn boek, genaamd Van Hoogkarspel tot Uruzgan. Tot slot was daar de toespraak van burgemeester Onno van Veldhuizen en het afscheid van Voorzitter Ton van Weel. Na het zingen van het Wilhelmus en We’ll Meet Again, gingen de mensen moe maar voldaan weer op huis aan.

Als u er niet bij geweest bent dan kunt u hier het liturgieboekje downloaden.

[widgetkit id=8]