Skip to main content

Veteranendag 2017

Dit jaar vierden wij op zaterdag 8 april alweer onze 10e Hoornse Veteranendag!
 
Op vrijdagavond 7 april was er in de Park Schouwburg een bijzonder mooi concert van de Fanfare Bereden Wapens met zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen en zanger en drievoudig veteraan Dennis Kroon.
 
Veteranendag zelf, de volgende dag, was een druk bezochte dag. Er waren veel mensen in de stad die een rondje meereden met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en er was veel publiek bij de plechtige herdenking bij het Veteranenmonument. Het ging ons hier om contact tussen publiek en veteranen, want dat is nodig voor erkenning en waardering voor het werk dat veteranen gedaan hebben en dat is goed geslaagd!
Ook dit jaar traden de kinderen van kinder musicalgroep Kzing op bij het Veteranenmonument. Hun optreden riep weer veel emoties op. Als geschenk voor onze 10e Veteranendag hadden zij een mooie banner laten maken, waarvoor veel dank!
Daarna volgde een herdenkingsbijeenkomst in de Oosterkerk, onder leiding van Pater Peter Peelen sj., voormalig aalmoezenier en Voormalig Joegoslaviëveteraan. Samen met harpiste Marcella Kiekens, kinderstadsdichter Sara van der Hoek en het koor Happy Together o.l.v. Marianne Uyterlinde werd het een sfeervolle en respectvolle bijeenkomst.
We sloten af met veel gezelligheid en een heerlijke 'blauwe hap' voor veteranen en hun partners. Onze voormalig voorzitter Arie van den Broek mocht tijdens dit gebeuren uit handen van locoburgemeester Judith Michel-de Jong een koninklijke onderscheiding ontvangen.
 
U kunt hier een fotoverslag van Ed Mantel vinden van deze prachtige dag. Op naar de volgende 10 jaar!