Veteranendag 2010

Regionale Veteranendag

In 2010 werd de Veteranendag regionaal georganiseerd.
Ton van Weel, bestuurslid van Stichting Veteranen Hoorn, legt uit hoe dit initiatief is ontstaan en hoe het programma voor de West-Friese Veteranendag er uit zag.

“Moeten we doen”, zeiden de West-Friese burgemeesters.

De Nationale Veteranendag is een fenomeen dat niet meer weg te denken is uit de Nederlandse cultuur. Ook op lokaal niveau worden sinds 2006 z.g. veteranendagen georganiseerd waarbij de plaatselijke gemeenschap haar respect en waardering uitspreekt voor de dappere mannen en vrouwen die namens ons land hun nek hebben uitgestoken voor de vrede.
Zo is er de afgelopen jaren ook in de andere gemeenten van West-Friesland op verschillende wijze aandacht besteed aan de Veteranendag.
Dit jaar werd de Veteranendag voor de vijfde maal georganiseerd en in hetzelfde jaar was ook de 65ste viering van Bevrijdingsdag. De burgemeesters van de negen West-Friese gemeenten leek het een goed idee om dat lustrum gezamenlijk te vieren tijdens de zogenaamde West-Friese Veteranendag 2010. “Moeten we doen”, zeiden zij.

De negen burgemeesters nodigen alle West-Friese Veteranen mét hun partner van harte uit deel te nemen aan de eerste Regionale Veteranendag West-Friesland op zaterdag 19 juni 2010 in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Bewust is er voor gekozen om deze dag een week eerder te houden dan de Landelijke Veteranendag in Den Haag. Hierdoor was het mogelijk voor onze veteranen om beide dagen te bezoeken. Met een opkomst van zo'n 500 deelnemers was de eerste regionale veteranendag een succes!

Contact

Contactgegevens

Stichting Veteranen Hoorn
t.a.v. Erwin Leetink

Post

Postbus 2220
1620 EE Hoorn

Website

Vragen m.b.t. de website
veteranen@digital-dreams.nl